Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.
2 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Králika som umyla, osušila a rozporcovala. Urobila som si balíčky na ďalšie spracovanie v kuchyni a dala do mrazáka. Z hrude a zadnej časti chrbta som urobila králičí vývar. Tento králik bol mladý, takže jeho kuchynská úprava bude kratšia.
- Pripravila som si slaninu a cesnak na špikovanie. Slaninu som ešte pripravila aj ďalšiu, pretože ju použijem ako základ pod mäso.
- Na panvicu do výpeku od slaniny som pridala stehná a opiekla som ich z jednej
- i z druhej strany.
- Opečené stehná som vyložila na tanier. Výpek spolu so slaninou som preložila do rajnice a pridala som k nemu nakrájanú cibuľu.
- Do zlatista upečenú cibuľu som poliala Vermutom, nechala som, aby sa chute spojili.
- Pridala som kečup. Všetko som dobre premiešala.
- Do tohto základu som vložila stehná.
- Mäso som osolila, okorenila a pridala štipku rasce.
- Pridala som horčicu, nové korenie, klinčeky, bobkový list a podliala vývarom. Pod pokrievkou som ho nechala dusiť na slabšom plameni 40 min.
- Po tomto čase bolo mäso mäkké. Pridala som vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a listy šalvie. Takto dokončené mäso potrebuje už iba minútku prejsť varom.
- Pokiaľ sa králičie mäsko dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Dnes som tesne pred dokončením ryže pridala k nej aj uvarenú kukuricu a pomiešala.Podávala som obed s uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.