Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králika som umyla, osušila a rozporcovala. Urobila som si balíčky na ďalšie spracovanie v kuchyni a dala do mrazáka. Z hrude a zadnej časti chrbta som urobila králičí vývar. Tento králik bol mladý, takže jeho kuchynská úprava bude kratšia.
  2. Pripravila som si slaninu a cesnak na špikovanie. Slaninu som ešte pripravila aj ďalšiu, pretože ju použijem ako základ pod mäso.
  3. Na panvicu do výpeku od slaniny som pridala stehná a opiekla som ich z jednej
  4. i z druhej strany.
  5. Opečené stehná som vyložila na tanier. Výpek spolu so slaninou som preložila do rajnice a pridala som k nemu nakrájanú cibuľu.
  6. Do zlatista upečenú cibuľu som poliala Vermutom, nechala som, aby sa chute spojili.
  7. Pridala som kečup. Všetko som dobre premiešala.
  8. Do tohto základu som vložila stehná.
  9. Mäso som osolila, okorenila a pridala štipku rasce.
  10. Pridala som horčicu, nové korenie, klinčeky, bobkový list a podliala vývarom. Pod pokrievkou som ho nechala dusiť na slabšom plameni 40 min.
  11. Po tomto čase bolo mäso mäkké. Pridala som vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a listy šalvie. Takto dokončené mäso potrebuje už iba minútku prejsť varom.
  12. Pokiaľ sa králičie mäsko dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Dnes som tesne pred dokončením ryže pridala k nej aj uvarenú kukuricu a pomiešala.Podávala som obed s uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.