Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Čo tak dať si niečo na chleba.
10 minút príprava |
240 minút na 130 a 160 °C |
Postup
- Surovú slaninu pokrájam na 2,5 až 3 cm kúsky. Dám do hlbokého pekáča, zakryjem druhou polovicou a šup do rúry. Trvá to dlhšie tak nemusím pri tom stať, len občas pomiešam. Dám teplotu 130 °C. Keď po čase pusti slanina dosť masti, tak dám na 160 °C. Pripomínam, treba si prispôsobiť vlastnej rúre. Cele to robím až do vytvorenia červených oškvarkov.
- Počas topenia masti si očistím pečienku a nechám ju v sitku odkvápať. Bazalku asi za dobrú hrsť posekám na drobno aj s cesnakom. Bazalka a cesnak nám s pečienkou veľmi dobré ochutí masť.
- Ak sú už oškvarky hotové tak ich sitkom vyberiem z masti. Teraz dám do masti cesnak a bazalku a znova do rúry na 5 minút nech to prejde škvarením.
- Oškvarky som dal zvlášť budu na iné jedlo.
- Vytiahnem po 5 minútach masť z rúry a do masti ponorím pečienky, tak aby boli utopené v nej. Znovu to dám do horúcej rúry na 160 °C už otvorené na 25 - 30 minút.
- Asi po tejto dobé je dobré jeden kúsok vytiahnuť a skúsiť. Ak je to hotové vytiahnem z rúry.
- A dávam to do menších misiek, alebo pohárov, tak aby pečienky boli ponorené v masti. Odnesiem to do chladu a nechám stuhnúť. Stuhnutá masť sa už len potom aj s pečienkou natiera na chlieb, alebo pečivo. Táto masť s pečienkou je veľmi dobré ochutená. Solíme až na chlebe. Dajú sa na to použiť aj iné pečienky. Želám Vám dobrú chuť.
- A tu je množstvo čo mi z toho vyšlo a plus za misku oškvarkov.