Pečené kozie mäso

Kozľacina v rímskom hrnci

Autor receptu: jurka

Pozor, mäso sa pripravuje aj 2 dni vopred. Samotná príprava je extrémne jednoduchá a nenáročná.

4
porcie
15 minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé mäso z kozy nechať aspoň 1-2 dni odkryté v chladničke vyzrieť. Mäso z mladej kozy som nijako ďalej neupravovala - neodblaňovala.
  2. Prísady na marinádu zmiešať (korenie pomleté). Podľa potreby chrbát rozkrojiť na 1/2 a celé dobre natrieť marinádou. Odložiť do chladničky na 24-48 hodín.
  3. Rímsky hrniec ponoriť a celý namočiť do studenej vody (aspoň na 15 minút). Rúru vyhriať na 200 °C. Následne na dno rozsypať nahrubo nakrájanú cibuľu, na ňu namarinádované mäso. Podliať cca 2 dcl vody. Prikryť. Piecť bez otvárania rúry 2 hodiny.
  4. Kým sa pečie mäso, pripraviť prílohu (pečené zemiaky, ryža, tarhoňa, knedľa...).
  5. Po 2 hodinách pečenia: v smotane na šľahanie rozmiešať mletú papriku a vegetu. Mäso v hrnci obrátiť, podliať smotanovou zmesou a nechať piecť na 200 °C ešte 30 minút.