Pečené kozie mäso
Kozľacina v rímskom hrnci
Autor receptu: jurka
Pozor, mäso sa pripravuje aj 2 dni vopred. Samotná príprava je extrémne jednoduchá a nenáročná.
4 porcie |
15 minút príprava |
150 minút na 200 °C |
Postup
- Čerstvé mäso z kozy nechať aspoň 1-2 dni odkryté v chladničke vyzrieť. Mäso z mladej kozy som nijako ďalej neupravovala - neodblaňovala.
- Prísady na marinádu zmiešať (korenie pomleté). Podľa potreby chrbát rozkrojiť na 1/2 a celé dobre natrieť marinádou. Odložiť do chladničky na 24-48 hodín.
- Rímsky hrniec ponoriť a celý namočiť do studenej vody (aspoň na 15 minút). Rúru vyhriať na 200 °C.
Následne na dno rozsypať nahrubo nakrájanú cibuľu, na ňu namarinádované mäso. Podliať cca 2 dcl vody. Prikryť. Piecť bez otvárania rúry 2 hodiny.
- Kým sa pečie mäso, pripraviť prílohu (pečené zemiaky, ryža, tarhoňa, knedľa...).
- Po 2 hodinách pečenia: v smotane na šľahanie rozmiešať mletú papriku a vegetu. Mäso v hrnci obrátiť, podliať smotanovou zmesou a nechať piecť na 200 °C ešte 30 minút.