Kozí syr s baklažánom
Autor receptu: daysandjoys
Tip na vynikajúce, ľahké predjedlo, úžasná kombinácia chutí...
Postup
- Kozí syr nakrájame na 1cm plátky, polovicu zabalíme do alobalu s olejom a sušeným rozmarínom, druhá polovica sa bude podávať čerstvá na porovnanie chutí. Balíčky grilujeme na grilovacej panvici asi 3 min z každej strany.
- Baklažán si tiež nakrájame na nie veľmi hrubé plátky, posolíme a počkáme kým pustí vodu, ktorú následne odstránime papierovým obrúskom. Plátky baklažánu pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme na grilovacej panvici.
- Servírujeme plátky baklažánu, grilovaný a čerstvý kozí syr a doplníme šťavnatým ovocím, najlepšie červeným hroznom. K tomu červené víno a každý sa už teší na ďalší chod :)