Kozí syr s baklažánom

Autor receptu: daysandjoys

Tip na vynikajúce, ľahké predjedlo, úžasná kombinácia chutí...

Postup

  1. Kozí syr nakrájame na 1cm plátky, polovicu zabalíme do alobalu s olejom a sušeným rozmarínom, druhá polovica sa bude podávať čerstvá na porovnanie chutí. Balíčky grilujeme na grilovacej panvici asi 3 min z každej strany.
  2. Baklažán si tiež nakrájame na nie veľmi hrubé plátky, posolíme a počkáme kým pustí vodu, ktorú následne odstránime papierovým obrúskom. Plátky baklažánu pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme na grilovacej panvici.
  3. Servírujeme plátky baklažánu, grilovaný a čerstvý kozí syr a doplníme šťavnatým ovocím, najlepšie červeným hroznom. K tomu červené víno a každý sa už teší na ďalší chod :)