Konfitované bravčové kotlety
Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
120 minút príprava |
Postup- Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej
masti pri 75 °C asi 1,5 hodiny.
- Baby cviklu upečieme spolu s olivovým olejom a so soľou pri 185 °C asi 25 minút.
- Očistený a umytý kaleráb nakrájame na
kocky a rozvaríme v osolenej vode. Rozvarený kaleráb rozmixujeme na pyré, do ktorého pridáme maslo.
- Z múky, vajec, zemiakov a vody vypracujeme hladké cesto,
ktoré dochutíme soľou a rozmarínom.
Z cesta hádžeme do vriacej vody halušky
a varíme asi 10 minút. Scedené halušky pomastíme
maslom.
- Očistenú a nakrájanú
cibuľu restujeme na oleji dohneda a zalejeme
pivom. Zredukujeme do sirupovitej konzistencie.
|