Konfitované bravčové kotlety

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Autor receptu: redakcia

10
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1,5 hodiny.
  2. Baby cviklu upečieme spolu s olivovým olejom a so soľou pri 185 °C asi 25 minút.
  3. Očistený a umytý kaleráb nakrájame na kocky a rozvaríme v osolenej vode. Rozvarený kaleráb rozmixujeme na pyré, do ktorého pridáme maslo.
  4. Z múky, vajec, zemiakov a vody vypracujeme hladké cesto, ktoré dochutíme soľou a rozmarínom. Z cesta hádžeme do vriacej vody halušky a varíme asi 10 minút. Scedené halušky pomastíme maslom.
  5. Očistenú a nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dohneda a zalejeme pivom. Zredukujeme do sirupovitej konzistencie.