Bravčové mäso
Košovská pochúťka, ktorú Barbora Ďurovčíková varí manželovi (videorecept)
Autor receptu: sons
Muzikálová herečka Barbora Ďurovčíková, nám uvarila košovskú pochúťku, ktorú má veľmi rád jej manžel, choreograf Ján Ďurovčík.
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso nakrájané na kocky a spolu s cibuľou osmažíme, aby sa mäso zatiahlo. Okoreníme čiernym korením, pridáme soľ, nálev z kyslých uhoriek a pohár čistej vody.
- Zmes varíme, počas varenia pridáme lyžicu horčice a mletú červenú papriku. Približne po 15-20 minútach pridáme nastrúhané kyslé uhorky a varíme domäkka. Nakoniec k mäsu pridáme na drobno nakrájané chilli papričky podľa chuti.
- Zemiakové placky:
Nastrúhame očistené zemiaky, pridáme k nim červenú cibuľu nakrájanú na drobno a vajcia. Prisypeme 3-4 lyžice múky, pridáme pretlačený cesnak. Dochutíme čiernym korením, soľou, rascou, bylinkami, červenou paprikou a cesnakovým korením. Dobre premiešame. Zo zmesi na rozohriatom oleji upečieme placky z oboch strán.
- Hotové mäso podávame so zemiakovými plackami.