Košíčky
	        Autor receptu: alzbetka2
	         
	        
	        Tieto košíčky sú u nás veľmi obľúbené, musia byť pri každej príležitosti. Čas prípravy neuvádzam, nakoľko je trocha pracná a najlepšie je upiecť si košíčky 2-3 dni vopred a plniť deň pred tým, ako sú "treba". A ešte jedna moja náhodná skúsenosť - lekvárom natierať aspoň10-12 hod pred samotným dokončením.
| 		  
				  	  
				  	65 porcií  | 
				  	  
				  	15-20 minút  na 175 °C  | 
Postup
- Múku preosejeme, pridáme ostatné ingrediencie.
 - Vypracujeme nelepivé cesto.
 - Natlačíme ho v tenkej vrstve do košíkových formičiek /bez vymastenia/ a upečieme pri 175°C cca 15-20 min. 
 - Upečené košíky po miernom ochladení vyklopíme, necháme vychladnúť a natrieme vrstvou lekváru /najlepší je kyselkavý, nakoľko krémová plnka je dosť sladká/. 
 - Uvaríme si plnku. Nad parou miešame /šľaháme/ celé vajcia, VC a kryštálový cukor na hustý krém.
 - Vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne pridávame uvarený a vychladnutý krém a spolu ešte dobre vyšľaháme, aby sa ingrediencie spojili.
 - Krémom naplníme košíky.
 - Spravíme si čokoládovú polevu z várovej čokolády a kúska cery-rozpustíme nad parou, po odstavení pridáme trocha oleja /asi 1 PL/, dobre vymiešame a polievame naplnené košíčky. Zdobíme "čo dom dal", mne teraz madľové lupienky, inokedy polovičky madlí,orechov,atď.
Fantázii sa medze nekladú...  Dobrú chuť!