Košické rezy (fotorecept)
Autor receptu: jack
Tieto rezy zbožňujeme
všetci. Vyskúšajte aj vy a
zamilujete si ich.
45 minút príprava |
10+20 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín na hnedé cesto vypracujeme cesto. Salajka má byť rozpustená v 1 dcl mlieka.
- Rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme na 2 menšie plechy. Cesto má byť tenké. Bude sa vám lepšie s ním pracovať, keď ho dáme do chladu na pol hoďku. Keď sa pečie tak salajka má svoj charakteristický zápach, takže okno otvoriť dokorán. Kto s tým piekol, tak vie o čom hovorím.
- Pripravíme si bielu piškótu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s 5 lyžicami pr.cukru. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Ku snehu pridáme žĺtky s cukrom a múku zmiešanú s pdp. Zmiešame a upečieme, tiež na menší plech.
- Plnka: Z mlieka,múky a vanilky uvaríme hustú kašu. Dáme vychladiť.
- Maslo s pr. cukrom vymiešame do peny.
- Potom do masla po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vymiešame.
- Hnedý vychladnutý plát natrieme troškou krému.
- Na krém položíme piškótu ktorú polejeme mliekom zmiešaným s rumom.
- Natrieme na ňu zvyšok krému.
- Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky a potom môžme krájať.