Košické rezy (fotorecept)

Autor receptu: jack

Tieto rezy zbožňujeme všetci. Vyskúšajte aj vy a zamilujete si ich.

45 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín na hnedé cesto vypracujeme cesto. Salajka má byť rozpustená v 1 dcl mlieka.
  2. Rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme na 2 menšie plechy. Cesto má byť tenké. Bude sa vám lepšie s ním pracovať, keď ho dáme do chladu na pol hoďku. Keď sa pečie tak salajka má svoj charakteristický zápach, takže okno otvoriť dokorán. Kto s tým piekol, tak vie o čom hovorím.
  3. Pripravíme si bielu piškótu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s 5 lyžicami pr.cukru. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Ku snehu pridáme žĺtky s cukrom a múku zmiešanú s pdp. Zmiešame a upečieme, tiež na menší plech.
  4. Plnka: Z mlieka,múky a vanilky uvaríme hustú kašu. Dáme vychladiť.
  5. Maslo s pr. cukrom vymiešame do peny.
  6. Potom do masla po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vymiešame.
  7. Hnedý vychladnutý plát natrieme troškou krému.
  8. Na krém položíme piškótu ktorú polejeme mliekom zmiešaným s rumom.
  9. Natrieme na ňu zvyšok krému.
  10. Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky a potom môžme krájať.