Košické rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

U nás veľmi obľúbené :)

20
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si najprv pripravíme hnedé cesto. Salajka má byť rozpustená v 1 dcl mlieka.
  2. Rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Dáme upiecť.
  3. Klasickým spôsobom si pripravíme biele piškótové cesto. Čiže žĺtky s cukrom, potom pridáme múku s prdopeč, nakoniec sneh z bielkov. Tiež upečieme vo vyhriatej rúre.
  4. Pripravíme si puding z mlieka, hladkej múky a cukru.
  5. Maslo s cukrom vymiešame a po častiach pridávame vychladnutý puding.
  6. No a ideme skladať. Hnedý plát potrieme krémom.
  7. Na krém položíme piškótu, ktorú polejeme mliekom zmiešaným s rumom.
  8. Na piškótu natrieme zvyšok krému.
  9. Priložíme druhý hnedý plát a polejeme čokoládou.
  10. Môžeme hneď krájať. Dobrú chuť :)