Korytnačky

Autor receptu: diabambulka

Tento recept žiaľ nieje mojím nápadom, našla som ho na internete a vyskúšala a bol výborný, tak som ho nafotila a rozhodla som sa s vami oň podeliť:-)))

35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Slaninku ktorú máme na plátky nakrájanú si pokrájame na tenké pásiky a zapletieme ako košík.To bude pancier. Potom takto nachystanú slaninku dáme na pripravené mäsové guľky.
  2. V mise zmiešame mleté mäso s mletým čiernym korením, soľou, vajíčkom, prelisovaným cesnakom a troškou strúhanky. Dochutiť si ho môžete podľa seba. Z takto pripravenej mäsovej zmesi si vytvarujem guličky čo nám bude tvoriť telíčko korytnačky.
  3. Detský párok prekrojíme na polovicu. Jedna časť bude hlava tam nakrojíme už len ústa a zatlačíme do našej mäsovej guľky. Z druhej časti párku si urobíme nožičky a to tak že si to prekrojíme pozdĺžne na polovicu a ešte raz na polovicu. To budú nožičky. Na konci každej nožičky urobíme ešte zárezy a po stranách to vtlačíme do našej mäsovej guľky. Vymastíme si plech poukladáme si naň korytnačky .Ako oči som použila dva klinčeky. Počas pečenia podlievame troškou vody. Pečieme pri 180 stupnoch 35 minút.
  4. A takto vyzerajú hotové, vysmiate a do chrumkava upečené. Podávame so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.
  5. Raz od času je to veľmi milý a vtipný obedík. Tá slaninka dodala tomu mletému mäsku naozaj vynikajúcu chuť. Už mi zostáva len jedno zapriať Vám Dobrú chuť:-)))