Plnené cestoviny
	        Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom.* Niekomu možno pripomenú talianske ravioly, koniec koncov, Taliansko je za rohom.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	45 (+ odležanie cest minút príprava  | 
Postup
- Cesto: Na pracovnú plochu nasypeme múku, urobíme do nej jamku a rozklepneme vajce. Mierne osolíme. Zapracujeme trochu oleja a toľko vody, aby vzniklo hladké a poddajné cesto. Z cesta vytvarujeme guľu, prikryjeme ju potravinovou fóliou a necháme 30 – 45 minút odpočívať.
 - Na plnku medzitým uvaríme zemiaky domäkka, necháme ich krátko vychladnúť a prelisujeme cez lis na zemiaky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme bylinky, osolíme a odstavíme
z ohňa. Všetky suroviny na plnku zmiešame
a vypracujeme hladkú zmes. V prípade potreby zjemníme kyslou smotanou.
 - Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche. Pomocou obráteného pohára alebo okrúhleho vykrajovača vykrajujeme kolieska s priemerom približne 10 cm. Z plnky vytvarujeme malé guľky a dávame ich na cesto, alebo plnku dávame lyžicou. Okraje cesta potrieme rozšľahaným bielkom, cesto preložíme cez plnku na polovicu a okraje pevne pritlačíme. Alternatívou je, že urobíme kolieska menšie, na jeden dáme plnku, prikryjeme druhým, cesto prstami spojíme a urobíme ozdobný okraj.
 - V hrnci privedieme do varu veľké množstvo osolenej vody. Vložíme taštičky a varíme 10 – 12 minút, v závislosti od veľkosti. Opatrne ich vyberieme a dáme na nahriate taniere. Bohato zalejeme roztopeným maslom a môžeme posypať nasekanou pažítkou a opraženou slaninkou.