Korheľský šalát

Autor receptu: haston

Počasie sa pomaly mení na letné a slnečné, začnú sa rôzne grilovačky, párty v prírode - a tam sa koľkokrát toho aj viac vypije. Tu je približne 70 rokov stará rada, ako si pomôcť, keď to preženieme s konzumáciou alkoholu.

5
porcií

Postup

  1. Kyslú kapustu zo suda rozsekáme. Červenú cibuľu ustrúhame na trelci. Haringy rozkrájame na kocky, taktiež aj sardinky. Kapary rozsekáme na drobno.
  2. Vajcia uvaríme na tvrdo, ponoríme na chvíľu do studenej vody, olúpeme a rozkrájame na kocky. Jablko olúpeme a ustrúhame na zeleninovom strúhadle.
  3. Všetko spolu zmiešame, posypeme rascou a tlčeným čiernym korením, pridáme olej a dobre rozmiešame. Necháme uležať. Možno by sa na tento účel dali využiť aj zavináče...