Kôprová omáčka vegán so šošovicou
Autor receptu: erikapasinska
Na prednáškach sa stretávam s prosbou o rýchly recept na chutné jedlo. Tento týždeň
mi moja mamina poslala
kôpor. Okrem toho, že mi jeho úžasná vôňa pripomína leto u mojej babky, ktorá
fantasticky varila. Spomenula som
si na super rýchly recept na kôprovú omáčku. Dalo by sa povedať, že je to moje
najobľúbenejšie letné jedlo.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Orestujeme ju na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli. Po cca 3 minútach podlejeme troškou vody, aby sa cibuľa nepripálila, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka. Udusenú cibuľu rozmixujeme na omáčku a primiešame čerstvý nakrájaný kôpor. Môžeme dochutiť umeoctom.
- Zvyšok na tanieri je čo moja chladnička dala :-) Uvarená šošovica, ryža natural a čerstvý šalát s reďkovkou a rukolou.