Kôprová omáčka vegán so šošovicou

Autor receptu: erikapasinska

Na prednáškach sa stretávam s prosbou o rýchly recept na chutné jedlo. Tento týždeň mi moja mamina poslala kôpor. Okrem toho, že mi jeho úžasná vôňa pripomína leto u mojej babky, ktorá fantasticky varila. Spomenula som si na super rýchly recept na kôprovú omáčku. Dalo by sa povedať, že je to moje najobľúbenejšie letné jedlo.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na pásiky. Orestujeme ju na rozpálenom oleji, pridáme trochu soli. Po cca 3 minútach podlejeme troškou vody, aby sa cibuľa nepripálila, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka. Udusenú cibuľu rozmixujeme na omáčku a primiešame čerstvý nakrájaný kôpor. Môžeme dochutiť umeoctom.
  2. Zvyšok na tanieri je čo moja chladnička dala :-) Uvarená šošovica, ryža natural a čerstvý šalát s reďkovkou a rukolou.