Kopčekový dezert s vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Spojenie krehkého cesta s lahodným krémom.

24
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. CESTO: Zmäknuté maslo, celé vajcia a cukor vymiešame
  2. prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a rukami spracujeme cesto
  3. hotové cesto zabalíme do sáčku a dáme do chladničky
  4. uvaríme kávu, necháme vychladnúť
  5. KRÉM: Mlieko dáme variť s vanilkovým cukrom, necháme zovrieť, odstavíme. Žĺtka vymiešame s cukrom na penu
  6. primiešame múku
  7. postupne prilievame teplé mlieko
  8. zmes prelejeme do kastróla a uvaríme hustý krém ako puding, odstavíme a za stáleho necháme ochladnúť
  9. primiešame miláčik,,,, už teraz to je mňamka dobrota
  10. zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a krém máme hotový
  11. vyberieme cesto a rozdelíme na dve časti,,,jenu menšiu, druhú väčšiu
  12. väčšiu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu aj s okrajmi a pomocou valčeka prenesieme na plech
  13. na cesto vylejeme krém, rozotrieme
  14. vychladnutú kávu prelejeme do misky (bez socu) a zľahka namáčame piškóty, ktoré ukladáme na krém, ja som mala málo dlhých piškótov, tak som improvizovala guľatými piškótami a kakaovými venčekmi
  15. ostatú časť cesta rozvaľkáme na tenko medzi dvoma rozrezanými mikroténovými sáčkami na veľkosť plechu, vrchný sáčik odstránime, preložíme na plech cestom na piškóty a odstránime aj druhý sačik
  16. necháme cesto sadnúť medzi piškóty, čím sa nám vytvoria kopčeky, jemne popicháme vidličkou a dáme piecť
  17. vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame