Kopčekový dezert s vanilkovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Spojenie krehkého cesta s lahodným krémom.
24 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- CESTO: Zmäknuté maslo, celé vajcia a cukor vymiešame
- prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a rukami spracujeme cesto
- hotové cesto zabalíme do sáčku a dáme do chladničky
- uvaríme kávu, necháme vychladnúť
- KRÉM: Mlieko dáme variť s vanilkovým cukrom, necháme zovrieť, odstavíme. Žĺtka vymiešame s cukrom na penu
- primiešame múku
- postupne prilievame teplé mlieko
- zmes prelejeme do kastróla a uvaríme hustý krém ako puding, odstavíme a za stáleho necháme ochladnúť
- primiešame miláčik,,,, už teraz to je mňamka dobrota
- zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a krém máme hotový
- vyberieme cesto a rozdelíme na dve časti,,,jenu menšiu, druhú väčšiu
- väčšiu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu aj s okrajmi a pomocou valčeka prenesieme na plech
- na cesto vylejeme krém, rozotrieme
- vychladnutú kávu prelejeme do misky (bez socu) a zľahka namáčame piškóty, ktoré ukladáme na krém, ja som mala málo dlhých piškótov, tak som improvizovala guľatými piškótami a kakaovými venčekmi
- ostatú časť cesta rozvaľkáme na tenko medzi dvoma rozrezanými mikroténovými sáčkami na veľkosť plechu, vrchný sáčik odstránime, preložíme na plech cestom na piškóty a odstránime aj druhý sačik
- necháme cesto sadnúť medzi piškóty, čím sa nám vytvoria kopčeky, jemne popicháme vidličkou a dáme piecť
- vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame