Pečené kačacie stehná

Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na kolieska a dáme do pekáča aj s cesnakom. Uložíme kačacie stehná a zalejeme rozpustenou horúcou masťou. Pekáč zakryjeme a stehná konfitujeme v rúre na 120 °C asi 3 hodiny. Keď sú stehná mäkké, vyberieme ich z masti a dáme ich piecť na 180 °C, kým nie je koža zlatá. Masť precedíme a môžeme ju znova použiť. Vďaka konfitovaniu budú stehná jemné a šťavnaté.
  2. Dusená červená kapusta: Červenú kapustu nakrájame na tenké prúžky, tak isto aj cibuľu. Cibuľu orestujeme na masti s cesnakom dozlatista a pridáme cukor. Necháme ho skaramelizovať. Pridáme kapustu a korenie, orestujeme. Osolíme, zalejeme červeným vínom a pomarančovou šťavou. Dusíme do mäkka, prípadne ešte podlejeme vodou. Nakoniec dochutíme soľou a balzamikom.
  3. Zemiakové knedličky: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pomelieme. Pridáme vajcia, soľ a múky. Múku pridávame postupne, pretože každé zemiaky potrebujú iné množstvo múky. Vypracujeme jemné, stredne pevné cesto. Vytvarujeme knedličky, ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Varíme na pare alebo vo vode okolo 30 minút.