Kompót z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Autor receptu: marianne

V zime sa pridá,rada ho miešam medzi ostatné kompoty svetlejšej farby ako marhule,či broskyne,jablká,čerešne. Pekne to ukáže v kompotovej mise.Alebo aj na koláčik či do čajíka:-)

18 a 300ml
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 90-100 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté a odstopkované ríbezle naplníme do pohárov.Uvaríme si nálev:na 1l vody dávam 400g cukru.Týmto nálevom zalievam všetko ovocie na zaváranie,či je sladšie alebo kyslejšie.Zalejeme ním naplnené poháre po okraj.
  2. Sterelizujem pri teplote 100 stupňov 20-30 min v plechu s vodou.Vody dávam tak 0,5-1 cm pod okraj plechu.
  3. Vyberiem na osušku a prevrátim hore dnom,zababulím do osušky alebo deky.Nechám vychladnúť.