Kompót z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Autor receptu: marianne
V zime sa pridá,rada ho miešam medzi ostatné kompoty svetlejšej farby ako marhule,či broskyne,jablká,čerešne. Pekne to ukáže v kompotovej mise.Alebo aj na koláčik či do čajíka:-)
18 a 300ml porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 90-100 °C |
Postup
- Umyté a odstopkované ríbezle naplníme do pohárov.Uvaríme si nálev:na 1l vody dávam 400g cukru.Týmto nálevom zalievam všetko ovocie na zaváranie,či je sladšie alebo kyslejšie.Zalejeme ním naplnené poháre po okraj.
- Sterelizujem pri teplote 100 stupňov 20-30 min v plechu s vodou.Vody dávam tak 0,5-1 cm pod okraj plechu.
- Vyberiem na osušku a prevrátim hore dnom,zababulím do osušky alebo deky.Nechám vychladnúť.