Plnený kurací rezeň

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské halušky s „cottage cheese“ a ostala mi zvyšná časť kuracieho stehna bez kostí i kože a „štanglička“ šťavnatého „medzireberného zos šviňki“. Jednoduché a navyše som si krásne „šplhol“ u tej krásnej pani, ktorá ma pri sebe strpí. Všetko so skratkou ČSD-TDD-FSMN (Čo Sa Divíš – To Dom Dal – Fantázii Sa Medze Nekladú). … aj na pamätnom porceláne s „historickou“, hodnotou to bolo chutné!

1
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ospravedlňujem sa Vám priatelia milí, za strohý popis množstva ingrediencií, ale ja som tento „rezeň“ tentoraz robil iba v jednom prevedení (pozn.: „bo vecej som ňemal!“). Logicky si však tento „∑“ nedostatok hravo nahradíme násobkami pripravovaných kusov či porcií! Odblanené, umyté a osušené kurčacie stehno (bez kostí a kože), v jeho prostriedku zároveň s kúskom „repre“ bravčového, som uložil na mikroténovú fóliu a
  2. prikryté druhou fóliou (to abi som mojej prišahanej ňepošprickal butor), som poriadne na tenko obojstranne rozklepal.
  3. Odstránil fólie, rezník prstami posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením, rozložil naň postrúhaný parmezán (žiaľ liptovský oštiepok ešte stale nemám),
  4. asi 2 mm plátok mortadelly,
  5. štyri hrubšie poldisky patradajky, s asi 10 mm medzerou uprostred na „preloženie” a opäť posypal parmezánom.
  6. Prikryl druhým plátkom mortadely.
  7. Teraz som tento polotovarový rezeň preložil, alebo ak chcete „preklopil”, zopol ho tromi špáradlami (po bokoch a uprostred).
  8. Prstami posypal troškou hladkej múky...
  9. ...okúpal v rozšľahanom vajíčku, obalil v jemnej strúhanke, zopakoval vajíčko a strúhanku a vypražil v horúcej troj-emulzii (domáca škvarená masť, slnečnicový olej a maslo).
  10. takto bol servírovanej mojemu krajšiemu „JA”, tentoraz so špeciálnou prílohou, halušky s cottage syrom a kopčekom kyslej smotany
  11. Moje „skromnejšie ja” si pochutnalo na tých istých haluškách, ale z keramického „vahana“.
  12. Je po sv. Mikulášovi, v Tatrách, Alpách i na Kaukaze sneží, ale aj v tomto decembrovom čase 2. Adventnej nedele naše ruže kvitnú, ako keby sa nechumelilo!