Koložvárska kapusta

Autor receptu: alexa61

Toto jedlo varila včera moja mama. Je to niečo neskutočne dobré. Je to koložvárska kapusta - perla sedmohradskej kuchyne. Robí ju tak raz do roka.

6
porcií
1,5 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. /Na obrázku sa varí z vačšej dávky, zato je toho viac./
  2. Polovicu mäsa nahrubo pomelieme, druhú polovicu nakrájame na kocky a spolu osmažíme na cibuľke a pridáme aj cesnak.Do ďalšieho hrnca dáme dusiť kapustu. Troška ju podlejeme. Uvaríme si ryžu. Slaninu nakrájame na kocky, klobásu na plátky a spoločne opražíme.
  3. A ideme to pekne skladať do zapekacej misy. Vymastíme ju a začíname ... udusená kapusta, nakrájame vajce, potom ide slaninka s klobáskou a mäso. Polejem kyslou smotanou. potom dáme ryžu, slaninu s klobásou, mäso a opäť polejeme smotanou. Potom príde kapusta, vajcia, slanina, klobása, mäso, smotana, ryža a tak pokračujeme ...
  4. Poslednú vrstvu musí tvoriť kapusta, ktorú zalejeme smotanou. Pečieme v rúre asi 45 minút, podávame s chlebíkom ... dobrú chuť !