Koložvárska kapusta
	        Autor receptu: alexa61
	         
	        
	        Toto jedlo varila včera moja mama. Je to niečo neskutočne dobré.  Je to koložvárska kapusta - perla sedmohradskej kuchyne. Robí ju tak raz do roka. 
| 
 6porcií
 | 
 1,5 minútpríprava
 | 
 45 minútna 190 °C
 | 
Postup
- Pripravíme si suroviny. /Na obrázku sa varí z vačšej dávky, zato je toho viac./ 
- Polovicu mäsa nahrubo pomelieme, druhú polovicu nakrájame na kocky a spolu osmažíme na cibuľke a pridáme aj cesnak.Do ďalšieho hrnca dáme dusiť kapustu. Troška ju  podlejeme. Uvaríme si ryžu. Slaninu nakrájame na kocky, klobásu na plátky a spoločne opražíme.
- A ideme to pekne skladať do zapekacej misy. Vymastíme ju a začíname ... udusená kapusta, nakrájame vajce, potom ide slaninka s klobáskou a mäso. Polejem kyslou smotanou. potom dáme ryžu, slaninu s klobásou, mäso a opäť polejeme smotanou. Potom príde kapusta, vajcia, slanina, klobása, mäso, smotana, ryža a tak pokračujeme ... 
- Poslednú vrstvu musí tvoriť kapusta, ktorú zalejeme smotanou. Pečieme v rúre asi 45 minút, podávame s chlebíkom ... dobrú chuť !