Koložvárska kapusta
Autor receptu: alexa61
Toto jedlo varila včera moja mama. Je to niečo neskutočne dobré. Je to koložvárska kapusta - perla sedmohradskej kuchyne. Robí ju tak raz do roka.
6 porcií |
1,5 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. /Na obrázku sa varí z vačšej dávky, zato je toho viac./
- Polovicu mäsa nahrubo pomelieme, druhú polovicu nakrájame na kocky a spolu osmažíme na cibuľke a pridáme aj cesnak.Do ďalšieho hrnca dáme dusiť kapustu. Troška ju podlejeme. Uvaríme si ryžu. Slaninu nakrájame na kocky, klobásu na plátky a spoločne opražíme.
- A ideme to pekne skladať do zapekacej misy. Vymastíme ju a začíname ... udusená kapusta, nakrájame vajce, potom ide slaninka s klobáskou a mäso. Polejem kyslou smotanou. potom dáme ryžu, slaninu s klobásou, mäso a opäť polejeme smotanou. Potom príde kapusta, vajcia, slanina, klobása, mäso, smotana, ryža a tak pokračujeme ...
- Poslednú vrstvu musí tvoriť kapusta, ktorú zalejeme smotanou. Pečieme v rúre asi 45 minút, podávame s chlebíkom ... dobrú chuť !