Kolieska z červenej repy s jogurtovým dipom

Autor receptu: sueclash

2
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Na dip najemno nasekáme vlašské orechy, osolíme ich a okoreníme a vmiešame do jogurtu. Pridáme olej a premiešame.
  2. Červenú repu ošúpeme a nakrájame na jeden centimeter hrubé plátky. Dusíme ich 20 minút v malom množstve mierne osolenej vody, potom necháme vychladnúť. (Pokiaľ si chceme ušetriť prácu, kúpime si podusenú červenú repu vo vákuovom balení).
  3. Rozšľaháme vajce. Na panvici rozohrejeme olej. Plátky červenej repy namáčame v rozšľahanom vajci a potom obalíme v ovsených vločkách. Vločky z oboch strán dobre pritlačíme. Obalené kolieska vyprážame z oboch strán na panvici a nakoniec necháme krátko okvapkať na papierovej utierke.