Plnené drobné pečivo

Koláčiky whoopie pies (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Tieto u nás netradičné koláčiky si ma získali jednoduchou prípravou a delikátnou chuťou.

12
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom dopenista, primiešame vajce, mlieko a smotanu. Nakoniec pridáme suché suroviny: preosiatu múku zmiešanú s kakaom, soľou, sódou bikarbónou a práškom do pečiva. Pripravíme si dva plechy vystlané papierom na pečenie a rúru zapneme na 170 °C. Lyžicou alebo cukrárskym vreckom s rovnou širšou špičkou narobíme na plechy 24 rovnakých kôpok. Cesto nie je riedke, neroztečie sa do požadovanej formy, preto mu pomôžeme a navlhčeným prstom kôpky uhladíme.
  2. Koláčiky pečieme zhruba 15 minút, po chvíľke v rúre narastú. Upečené ich necháme úplne vychladnúť.
  3. Zatiaľ zhotovíme veľmi jednoduchú plnku: mascarpone vymiešame s cukrom a vanilkovou arómou, prilejeme šľahačkovú smotanu a celé prešľahàme elektrickým šľahačom kým smotana zhustne. Kto má rád, môže pridať/zameniť arómu na rumovú. Krémom naplníme cukrárske vrecko. Ak na výzore moc nemusí záležať, plnku môžete nakladať aj lyžicou tak, že ňou spájate dva koláčiky. Lepšie je robiť menej guľaté, skôr plochejšie kôpky z cesta pred pečením, nebudú sa chcieť zvaliť ako tieto moje 🙂. Ony sa totiž jedia ako sendvič a aj sa tak volajú.
  4. Tento obrázok pridávam len aby ste videli, aké je cesto. Často sa pečie aj v tekvicovej verzii. Zanedlho vyskúšam aj tú. A plnka je tiež variabilná, tu na Vareche je napríklad tento koláčik s marshmallow plnkou. Tak ho upečte deťom na maškarný ples povedzme.
  5. A čo je nevýhodou tohoto amerického chutného výmyslu? Že si na ochutnávku treba počkať pár hodín, najlepšie cez noc. Vtedy aj tak spíme a nečíhame pri chladničke, že?