Koláčiky s lieskovcom - Курабийки с лешници

Autor receptu: alex37

Blíži sa Veľká noc, toto klasické malé sladké pečivo, sa pečie v Bulharsku práve na Veľkonočné sviatky, na Vianoce, ale chutí aj ako obyčajné každodenné chrumkanie ku káve alebo k čaju. Forma je väčšinou okrúhla, to je najjednoduchší spôsob, ale z cesta sa môžu robiť tiež strojčekové alebo vykrajované koláčiky.

30 minút
príprava
23 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z preosiatej múky a ostatných surovín vypracujeme mäkké cesto z ktorého tvarujeme guličky a ukladáme na plech s papierom na pečenie /ja mám čiernu fóliu/ Suroviny som uviedla podľa pôvodného receptu, ja som však použila len 200g cukru. /nám stačilo/
  2. do stredu zatlačíme vlašský orech alebo lieskovec, čím guličku jemne roztlačíme na placku.
  3. upečieme do zlatista - v mojej rúre to trvalo na 180°C cca 23 min. Skladujeme v mikroténovom sáčku /kým zostane/