Koláčiky s lieskovcom - Курабийки с лешници
Autor receptu: alex37
Blíži sa Veľká noc, toto klasické malé sladké pečivo, sa pečie v Bulharsku práve na
Veľkonočné sviatky, na Vianoce, ale chutí aj ako obyčajné každodenné chrumkanie ku káve
alebo k čaju. Forma je väčšinou okrúhla, to je najjednoduchší spôsob, ale z cesta sa môžu
robiť tiež strojčekové alebo vykrajované koláčiky.
30 minút príprava |
23 minút na 180 °C |
Postup
- Z preosiatej múky a ostatných surovín vypracujeme mäkké cesto z ktorého tvarujeme guličky a ukladáme na plech s papierom na pečenie /ja mám čiernu fóliu/
Suroviny som uviedla podľa pôvodného receptu, ja som však použila len 200g cukru. /nám stačilo/
- do stredu zatlačíme vlašský orech alebo lieskovec, čím guličku jemne roztlačíme na placku.
- upečieme do zlatista - v mojej rúre to trvalo na 180°C cca 23 min. Skladujeme v mikroténovom sáčku /kým zostane/