Koláčiky flejšky hedvábníčky

Autor receptu: bambulka51

Sú to koláčiky,v hodné ku káve ,čaju ,deťom k bielej káve.J eme ich v piatok aj v sviatok.Krkonošský,, zemiakový" recept.Chutný...

4
porcie
25 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. z kvasnic,trochu cukru,múky a vlažného mlieka si pripravíme kvások a necháme kysnúť. Do misky nasypeme múku,pridáme nastrúhané alebo prelisované zemiaky,cukor,trochu soli a premiešame.Urobíme jamku do ktorej dáme vzkysnutý kvások.Vajce rozšprudlujeme vo vlažnom mlieku a postupne za stáleho miešania prilievame k múke s kváskom.
  2. Vzniknuté cesto musí byť o niečo tuhšie ako obvyklé kysnuté,pretože ho zemiaky rozriedia.Po vykysnutí ho dáme na pomúčenú dosku a vyvalkáme placku hrubú asi 1,5 cm,z neho pohárikom vykrajujeme koliečka,ktoré kladieme na vymastený plech.
  3. Pečieme v strdne teplej trúbe 20-30 minut,behom pečenia niekoľko koliečka niekoľkokrát potierame roztopeným maslom. Maslom ich potrieme po upečení i na spodu a ten zmáčame do škoricového cukru.
  4. Jeme temlé a zapíjame bielou kávou.