Koláčiky flejšky hedvábníčky
Autor receptu: bambulka51
Sú to koláčiky,v hodné ku káve ,čaju ,deťom k bielej káve.J eme ich v piatok aj v sviatok.Krkonošský,, zemiakový" recept.Chutný...
4 porcie |
25 minút príprava |
20-30 minút na 180 °C |
Postup
- z kvasnic,trochu cukru,múky a vlažného mlieka si pripravíme kvások a necháme kysnúť. Do misky nasypeme múku,pridáme nastrúhané alebo prelisované zemiaky,cukor,trochu soli a premiešame.Urobíme jamku do ktorej dáme vzkysnutý kvások.Vajce rozšprudlujeme vo vlažnom mlieku a postupne za stáleho miešania prilievame k múke s kváskom.
- Vzniknuté cesto musí byť o niečo tuhšie ako obvyklé kysnuté,pretože ho zemiaky rozriedia.Po vykysnutí ho dáme na pomúčenú dosku a vyvalkáme placku hrubú asi 1,5 cm,z neho pohárikom vykrajujeme koliečka,ktoré kladieme na vymastený plech.
- Pečieme v strdne teplej trúbe 20-30 minut,behom pečenia niekoľko koliečka niekoľkokrát potierame roztopeným maslom. Maslom ich potrieme po upečení i na spodu a ten zmáčame do škoricového cukru.
- Jeme temlé a zapíjame bielou kávou.