Koláč Umm Ali

Autor receptu: boldy

Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma rád.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Predhrejeme rúru. Vyrolkujeme lístkové cesto a umiestnime na tukom natretom plechu. Pečieme 15 minút (dozlata a chrumkava). Vyberieme z rúry. Rúru nevypíname.
  2. Polámeme plátky cesta na malé kúsky, pridáme mandle, pistácie, kokos. Pomixujeme, aby sa všade dostalo všetkého rovnomerne. Tento mix dáme do ohňovzdornej misy, ktorú predtým natrieme tukom.
  3. V panvici zmiešame sladené mlieko, vanilku a vodu a na strednej teplote zohrejeme. Varíme asi 3 – 5minút, tento mix nalejeme na cesto. Navrch môžeme naliať sladkú smotanu a pečieme v rúre 15 minút.