Koláč Umm Ali
Autor receptu: boldy
Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma rád.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru. Vyrolkujeme lístkové cesto a umiestnime na tukom natretom plechu. Pečieme 15 minút (dozlata a chrumkava). Vyberieme z rúry. Rúru nevypíname.
- Polámeme plátky cesta na malé kúsky, pridáme mandle, pistácie, kokos. Pomixujeme, aby sa všade dostalo všetkého rovnomerne. Tento mix dáme do ohňovzdornej misy, ktorú predtým natrieme tukom.
- V panvici zmiešame sladené mlieko, vanilku a vodu a na strednej teplote zohrejeme. Varíme asi 3 – 5minút, tento mix nalejeme na cesto. Navrch môžeme naliať sladkú smotanu a pečieme v rúre 15 minút.