Koláč Pastel de tres leches (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Ďalší z mexických receptov. Veľmi obľúbený a chutný koláč.
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie.
- Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtky.
- Zmixujeme žĺtky s troma štvrtinami cukru.
- Pridáme šálku múky zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, vanilkovú esenciu a všetko poriadne premiešame. (ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu viac mlieka)
- Z bielok a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Polovicu snehu zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty.
- Opatrne primiešame druhú polovicu múky.
- Následne vmiešame druhú časť bielkového snehu.
- Cesto vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.
- Upečený a vychladnutý koláč rotrežeme na polovicu a natrieme džemom.
- Pripravíme si tekutú časť koláča. V miske zmixujeme kondenzované mlieko, zahustené nesladené mlieko, šľahačkovú smotanu a rum.
- Zo šľahačkového prášku, stužovača a mlieka si pripravíme šľahačku.
- Šľahačkou do okola natrieme koláč.
- Potom pomaly začneme na koláč nalievať mliekovú zmes. Ak koláč dostatočne mlieko nevpíja, popicháme ho poriadne nožom.
- Koláč natrieme zvyšnou šľahačkou.
- Dozdobíme :)
- Na ozdobu som použila čokoládové doštičky, ktoré som urobila z kúsku stuženého tuku, bielej a horkej čokolády. Musia byť dostatočne hrubé, aby sa nelámali.