Koláč Pastel de tres leches (fotorecept)
	        Autor receptu: lubisthemple
	         
	        
	        Ďalší z mexických receptov. Veľmi obľúbený a chutný koláč.
| 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie.
 - Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtky.
 - Zmixujeme žĺtky s troma štvrtinami cukru.
 - Pridáme šálku múky zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, vanilkovú esenciu a všetko poriadne premiešame. (ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu viac mlieka)
 - Z bielok a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
 - Polovicu snehu zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty.
 - Opatrne primiešame druhú polovicu múky.
 - Následne vmiešame druhú časť bielkového snehu.
 - Cesto vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.
 - Upečený a vychladnutý koláč rotrežeme na polovicu a natrieme džemom.
 - Pripravíme si tekutú časť koláča. V miske zmixujeme kondenzované mlieko, zahustené nesladené mlieko, šľahačkovú smotanu a rum.
 - Zo šľahačkového prášku, stužovača a mlieka si pripravíme šľahačku.
 - Šľahačkou do okola natrieme koláč.
 - Potom pomaly začneme na koláč nalievať mliekovú zmes. Ak koláč dostatočne mlieko nevpíja, popicháme ho poriadne nožom.
 - Koláč natrieme zvyšnou šľahačkou.
 - Dozdobíme :)
 - Na ozdobu som použila čokoládové doštičky, ktoré som urobila z kúsku stuženého tuku, bielej a horkej čokolády. Musia byť dostatočne hrubé, aby sa nelámali.