Koláč Pastel de tres leches (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Ďalší z mexických receptov. Veľmi obľúbený a chutný koláč.

120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie.
  2. Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtky.
  3. Zmixujeme žĺtky s troma štvrtinami cukru.
  4. Pridáme šálku múky zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, vanilkovú esenciu a všetko poriadne premiešame. (ak je cesto príliš tuhé, pridáme trochu viac mlieka)
  5. Z bielok a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Polovicu snehu zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty.
  7. Opatrne primiešame druhú polovicu múky.
  8. Následne vmiešame druhú časť bielkového snehu.
  9. Cesto vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 30 minút.
  10. Upečený a vychladnutý koláč rotrežeme na polovicu a natrieme džemom.
  11. Pripravíme si tekutú časť koláča. V miske zmixujeme kondenzované mlieko, zahustené nesladené mlieko, šľahačkovú smotanu a rum.
  12. Zo šľahačkového prášku, stužovača a mlieka si pripravíme šľahačku.
  13. Šľahačkou do okola natrieme koláč.
  14. Potom pomaly začneme na koláč nalievať mliekovú zmes. Ak koláč dostatočne mlieko nevpíja, popicháme ho poriadne nožom.
  15. Koláč natrieme zvyšnou šľahačkou.
  16. Dozdobíme :)
  17. Na ozdobu som použila čokoládové doštičky, ktoré som urobila z kúsku stuženého tuku, bielej a horkej čokolády. Musia byť dostatočne hrubé, aby sa nelámali.