Koláč na Tu B’Shevat

Autor receptu: douglas

Sviatok ~ Tu B’Shevat ~ tento krásny sviatok Nový rok stromov/Deň stromov vo svete sa tohoto roku už oslavil a tak z vďaky a úcty ku všetkým stromom na našej zemi som piekla tento nádherne voňavý koláčik.

30
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajce s cukrom vymiešame v miske do penista, postupne pridávame smotanu, pomarančový džús, múku, sodu bikarbónu, citrónový extrakt (môže nahradiť 1PL nastrúhanej citrónovej kôry). Keď je základ cesta dobre vymiešaný pridáme nahrubo posekanú kombináciu orechov a sušeného ovocia. V mojom recepte som do koláča na Tu B’Shevat pridala sušené marhule a mango.
  2. Vymažeme 2 formy na biskupský chlebík a cesto rovnomerne rozdelíme. Pečieme v predom vyhriatej rúre 180st.C asi 60mins.
  3. Dnes sa moja rodina zhodla na tom, že tento koláč "vyhral" pomyselné 1.miesto v rebríčku najlepších sladkostí, ktoré doma pečiem. :)