Kokosovo-orechové rezy so žĺtkovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Obed bol dnes rýchlovka, zvyšný čas som venovala 10 prebytočným vajciam v chladničke. Podobný koláč nedávno pridala Kukulienka71, ale tento je predsa iný...možno Vás osloví.

20 minút
príprava
2x20 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny potrebné na prípravu...
  2. Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka a puding rozmiešame v 2dcl mlieka, zvyšné mlieko dáme variť, prilejeme žĺtkovú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Bielka vyšľaháme so štipkou soli, pridáme cukor, orechy zmiešame s múkou a PDP a opatrne primiešame k vyšľahanému snehu. Plech s rozmermi 25x35 cm vystelieme papierom na pečenie, roztrieme orechový sneh a upečieme vo vyhriatej rúre na 185 st. 20 minút...Tým istým spôsobom upečieme aj kokosové cesto...
  4. Upečené cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu..
  5. Maslo vyšľaháme s cukrom do penista a postupne pridáme vychladnutý žĺtkový puding. Dbáme, aby puding aj maslo mali rovnaké teploty. Vyšľahaný krem striedavo natierame na prekrojené pláty orech-kokos-orech-kokos...
  6. Zakončíme krémom a husto posypeme mletými orechami, prípadne aj kokosom...necháme vychladnúť a pospájať chute a nakrájame na rezy.
  7. Na záver by som Vám ešte poradila, že ak nechcete prerezávať pláty, tak použite väčší plech a tak dosiahnete nižší koláčik a nakrájate na kocky. Prajem Vám radosť z pečenia a pôžitok z maškrtenia :)