Kokosovo-marhuľová dobrota (fotorecept)

Autor receptu: sneica

receptik mam z netu...

30 minút
na 170-220 °C

Postup

  1. linecké a kakaové:suroviny spracujeme na cesto každe zvlášť...linecké som mala nejaké tuhé tak som pridala maslo,asi štvrtinku...odložíme do chladničky asi na 2 hod.potom linecké cesto rozvaľkáme na plech...
  2. kokosove: Bielky vyšľaháme do peny, pridáme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme do tuha. Pridame kokosovú múčku a krupicu. kokosové cesto natrieme na linecké cesto a pečieme pri teplote 170 – 180º C asi 15 minút.
  3. z kakaového cesta odrežeme 1/4...v pôvodnom recepte to bola polovica ale mne sa to takto nedalo rozvaľkať...takže 1/4 dame nabok a zvyšné cesto rozvaľkáme na plech navrch naukladáme kúsky marhuľ a nastruhame odloženu štvrtinu...Pečieme pri teplote 180º C asi 10 minút.
  4. plnka:Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, primiešame múku s práškom do pečiva a pečieme pri teplote 220º C asi 5 minút.
  5. Plát pomrvíme, zmiešame s rozmixovanými marhuľami a rumom, dobre premiešame....natrieme na upečené kokosové cesto...na vrch dáme upečený kakaový plát...necháme cez noc v chladničke...
  6. na vrch dáme upečený kakaový plát...necháme cez noc v chladničke...
  7. na druhy deň krájame...