Kokosový koláč

Kokosovo-lekvárový koláč (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dnes na kokosovú nôtu.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme maslo nakrájané na menšie kúsky, vajce, práškový a vanilkový cukor a vyšľaháme.
  2. K vyšľahanej zmesi pridáme ostatné suroviny, t.j. jogurt, soľ, kokos, kakao a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto dáme na 30 minút do chladničky.
  3. Teraz pripravíme plnku. Uvaríme vanilkový puding (mlieko, cukor, pudingový prášok). Na konci primiešame kokos a odstavíme. Keď plnka trošku vychladne, rozdelíme ju na 2 rovnaké časti.
  4. Po 30-tich minútach vyberieme cesto z chladničky a rozdelíme ho na 3 rovnaké časti. Na pomúčenej doske vyvaľkáme prvý plát a pomocou valčeka ho prenesieme na maslom vymastený a múkou na vysypaný plech s rozmermi 23x36 cm. S cestom sa pracuje dobre, netrhá sa.
  5. Prvý plát potrieme lekvárom (asi 4 PL), na lekvár rozotrieme prvú časť plnky, vyvaľkáme druhý plát a prikryjeme ním plnku. (V pôvodnom recepte nebol lekvár a keďže je plnka trochu tuhšia, na rozotieranie je potrebná dávka trpezlivosti -alebo vynechajte lekvár a tak sa rozotiera ľahko).
  6. Nanesieme druhú časť plnky, vyvaľkáme posledný plát cesta a prikryjeme ním plnku. Kraje zatlačíme príborovým nožom a vrch popicháme vidličkou.
  7. Pečieme na 180 °C asi 40 minút do zlatohneda. Ešte za horúca potrieme lekvárom (asi 2 PL), nastrúhame čokoládu a posypeme kokosom.
  8. Koláčik je super.
  9. A na záver, tradične, náš maznáčik Monty.