Kokosovo-karamelové rezy
Autor receptu: soncya
Sladký, ale strašne dobrý...
36 - 40 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli a cukrom na tuhý sneh. Pridáme kokosovú múku a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech (ja 36 x 40) vystelieme tortovými oplátkami a vylejeme cesto. (Môžeme plech vymazať tukom a vysypať kokosovou múčkou). Pri teplote 175 stupňov C pečieme cca 20 - 25 minút.
- Studené skaramelizované kondenzované mlieko (aj hotové karamelové SALKO) pridáme do vopred vyšľahaného masla. Vyšľaháme plnku. Túto navrstvíme na upečený vychladnutý kokosový korpus a celé dáme do chladničky stuhnúť.
- Pripravíme si GANACHE polevu: Do kovovej misky nalámeme čokoládu a zalejeme vriacou šľahačkovou smotanou. Necháme odstáť cca 10 minút. Potom miešaním vypracujeme hladkú polevu, pridáme 1 polievkovú lyžicu masla, aby bola lesklá.
Polotekutou polevou polejeme bohato vychladnutý zákusok a krájame na úhľadné rezy.
Tento koláč pečiem, keď sa mi zvýši veľa bielkov, alebo na Veľkú noc, keď zo žĺtkov robím vaječný likér. Nech vám chutí.