Kokosovo-čokoládový koláč (fotorecept)

Autor receptu: havino

Jednoduchý, rýchly, šťavnatý, hrnčekový koláč. Čokoládovo smotanova poleva ho zjemnila a osviežila.

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 šálka = 3 dcl Zo surovín vymiešame cesto. Cesto nech je vláčne, redšie, môže sa stať, že bude potrebné aj viac mlieka. Väčšiu časť bieleho cesta dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Do ostatnej časti cesta pridáme 2 PL kakaa.
  2. Rozotrieme na plech biele cesto a naň nanesieme kakaové cesto. Na budúce nechám už len biele cesto, špekulovala som, chcela som kôpkovať lyžicou, ale rozotrieť som to musela tak či tak, nedalo sa kôpkovať. Dáme piecť, ja osobne som piekla na 200C, pieklo sa 20 min. Každý podľa skúsenosti svojej rúry.
  3. Pokiaľ sa nám cesto pečie, dáme si nad parou rozpustiť 200 g čokolády, ja som mala 52%.
  4. Do roztopenej čokolády pridáme polievkovú lyžicu nutely, nemusíme, ako má kto rád. Dobre premiešame.
  5. Postupne primiešame 400 g pochúťkovú smotanu.
  6. Takto vyzerá hotová čokoládová smotana. Komu by sa zdala málo sladká, pridať práškového cukru. Komu sa zdá ešte dosť čokoládová pridá smotanu.
  7. Upečené cesto potrieme džemom, ja som natrela z čiernych ríbezlí.
  8. a nanesieme čokoládovú smotanu, uhladíme.
  9. Minulý týžden som chcela piecť bábovku od @margaretky http://varecha.pravda.sk/recepty/orechova-babovka/26037-recept.html. To jej cesto na bábovku je tak výborné, že už vtedy po jej upečení som si ho vedela predstaviť aj s touto kvázy polevou. Tak som koláč upiekla. Kedže u nás letí momentálne čoko-smotanová tak som ju skúsila aj s kokosovým cestom. Je to ozaj rýchly a vďačný koláč, či už s orieškovým,alebo kokosovým cestom.
  10. Detailný záber z toho dnešného.