Kokosovo-čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Môj druhý marcipánový pokus....,pre synovu kolegyňu.

40
porcií
180 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vychladenú kávu,múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme rovnomerne na dva okrúhle plechy priemer bol 30cm,vystlané papierom na pečenie. Trocha cesta ponecháme do maličkej formy,na malé poschodie torty. Ja som nemala takú malú formu, dala som do malého nízkeho hrnca s priemerom 12cm,vymasteného a vysypaného múkou. Toto malé cesto potom prekrojíme po šírke na dve rovnaké polovice.
  2. Rovnako postupujeme s tmavým cestom,len miesto kávy pridáme vlažnú vodu a kakaový prášok. Pečieme na 170°C približne 20minút jeden plát.
  3. Kým sa nám pečie cesto,pripravíme si kokosovú plnku. Dáme variť mlieko,po zovretí vsypeme kokosovú múčku a za stáleho miešania chvíľku povaríme. Zmes je suchšia, sypkejšia. Vymiešame si maslo s práškovým cukrom a rumovou arómou tmavou,tá nám plnku zafarbí troška do hnedasta. Kto chce plnku čisto bielu,použije číru rumovú arómu. Vychladenú kokosovú zmes pomaličky primiešavame do masla s cukrom.
  4. Na čokoládovo - kokosovú plnku si uvaríme zrnkovú mletú kávu 250ml, pridáme mlieko, kryštálový cukor, v troche mlieka rozmiešame 4 čokoládové pudingy, vlejeme a uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania pridáme 100g horkej čokolády 52%, miešame,kým sa neroztopí, potom pomaličky do teplého tak isto maslo,kým sa neroztopí. Do takto uvareného pudingu pridáme kokosovú múčku. Za občasného premiešania necháme úplne vychladiť,môžeme prípadne dať potom na chvíľu do chladničky.
  5. Začíname plniť korpusy, na spodnú vrstvu použijeme svetlý korpus, natrieme čokoládovú plnku.
  6. Priložíme tmavý plát a natrieme svetlú kokosovú plnku.
  7. Opäť priložíme tmavý plát, natrieme tmavú plnku a vrch prikryjeme svetlým plátom.
  8. Takto isto naplníme aj malú tortičku na poschodie.
  9. Celú tortu, veľkú aj malú potrieme po celom obvode, aj vrch čokoládovou plnkou. Dáme do chladničky,pokým si urobíme marcipán.
  10. Použila som pomarančové potravinárske farbivo,troška svetlejší podklad,kvety a stuhy tmavšie a ozdobné potravinárske guličky striebornej farby. Vypracujeme sušené mlieko,práškový cukor,olej,vodu a farbivo a dôkladne vymiesime marcipán,vyvaľkáme a pokryjeme torty. Nakoľko som to robila iba druhý krát, pripadala som si ešte trocha ako stratený školák na hodine výtvarnej výchovy, keď rozmýšľa,čo s plastelínou.......
  11. Finálny výsledok dúfam aspoň trocha poteší slečnu,pre ktorú si tortu objednala jej mamina...