Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov
	        Autor receptu: juliauspesna
	         
	        
	        Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale skúsiť chips zo sladkých zemiakov. Donedávna som nemala ani potuchy čo to je. Predávajú ich aj v obchodných reťazcoch a pár kúskov nezruinuje vašu peňaženku. Robievam ich aj deťom. Veľmi im chutia. 
| 
 2porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 10 minúttepelná úprava
 | 
Postup
- Pripravíme si zeleninu. Paradajky môžu zostať v celku, cibuľku nakrájame na väčšie kúsky, papriku na kocky, cuketu na krúžky. Podľa toho čo máme doma môžme zeleninu ľubovoľne kombinovať. Dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme. 
Tofu narežeme na kocky alebo na prúžky. 
- Nakrájanú cibuľu si dáme orestovať na olivový olej. Pridáme tofu, sušené paradajky a opečieme. Prilejeme kokosové mlieko a necháme redukovať. Varíme dokiaľ naša omáčka nedosiahne požadovanú hustotu. Pozor ale na tofu, nech sa nám nerozpadne. 
- Na grilovaciu panvicu poukladáme zeleninu a opekame. Po zelenine upečieme na chipsy nakrájané sladké zemiaky. Môžme podávať. Prajem dobrú chuť.