Kokosové drobné pečivo

Kokosové strojčekové keksíky bez lepku

Autor receptu: novalim

Aj vy máte radi čajové pečivo? My ho zbožňujeme. Dá sa variovať v rôznych príchutiach - orechové, makové alebo kokosové.* Naše kokosové strojčekové keksíky bez lepku sme pripravili z múky Promix PK špeciál. Prevoňali sme ich vanilkovým cukrom a ozdobili farebným kúskom cesta. Tak nám vznikol efektný vzor kvetiniek, ktoré nielen lahodia oku, ale aj chuťovým bunkám. Vyskúšajte si tento recept a určite ho zaradíte medzi vaše tradičné vianočné.

40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do krémova. Potom pridáme vajce a ešte dobre vymiešame. Ďalej prisypeme kokosovú múčku a zamiešame.
  2. Na zmes preosejeme Promix PK špeciál a všetko dobre zamiešame. Vznikne hustejšia, ale mäkká zmes (v prípade potreby ju môžeme zmäkčiť trochou vody), ktorú naplníme do striekacej pištole alebo do textilného zdobiaceho vrecka. Na suchý plech nanášame rôzne tvary keksíkov.
  3. Môžeme ich dozdobiť kúskom zafarbeného cesta alebo kokosovou múčkou. Keksíky pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 12 minút. Keksíky vydržia v uzavretej dóze veľmi dlho.