Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan) (fotorecept)

Autor receptu: veganvidya

Tieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! Toto je dávka na bežný veľký plech.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto. Samostatne zmiešame sypké suroviny. Potom pridáme tekuté. Poriadne zamiešame. Dáme piecť na plech s papierom na pečenie – cca 20 min pri 180 C alebo v závislosti od rúry a veľkosti plechu. Necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém.
  2. Uvaríme vodu, múku, vanilkový cukor a štipku soli na hustú kašu – varíme asi 20 min. Do hotovej kaše hneď viešame rastlinnú smotanu. Prikryjeme fóliou priamo na kašu a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme tuk s mletým hnedým cukrom. Do tuku s cukrom postupne všľahávame kašu, ktorá musí mať rovnakú teplotu (aby sa nám nesekla). Hotovým krémom ozdobíme koláč.
  3. Dávky na krém môžeme zvýšiť, ak ho chceme viac. Tiež ho môžeme namiesto kávy ochutiť kakaom/karobom, ktoré pridávame do vyšľahaného tuku s cukrom ešte pred všľahávaním kaše.