Kokosové lopty

Autor receptu: bejulienka

S kokosom to má spoločné len vyváľanie v ňom, nič iné. Neviem, prečo sa to potom tak volá, ale to je jedno. Sú výborné. Po upečení síce piplačka. Možno veľmi vhodný na sviatky, keďže sa z neho dá spraviť až 72 ks. Akurát nikdy neviem čo s tým odpadom. My ho len tak zjeme. Zatiaľ som nič iné s ním nevymyslela. Cesto je výborné, hebké. Vždy som robila väčšie "lopty", len teraz som potrebovala viac ks dcére na stužkovú, tak som vybrala menší pohár

72
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia rozšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Po malých čiastkach primiešame múku, v ktorej rozmiešame kypriaci prášok, a kakao. Poriadne vymastíme a vymúčime plech, cesto dáme piecť asi na 25min. na 170C.
  2. Medzitým si uvaríme krém-do mlieka pridáme cukor a múku a varíme. Masa bude veľmi rýchlo hustnúť, treba ju po celý čas miešať, asi 40sec. Necháme vychladnúť a do vlažného pridáme po kúskoch margarín či maslo
  3. Cesto po upečení chvíľu necháme vychladnúť /musí sa dať odlepiť od plechu/ a potom ho prevrátime na dosku. Vlažné cesto ideme vykrajovať. Vykrajujeme ľubovoľne veľkým pohárom, samozrejme čím menší=viac kusov.
  4. Všetky krúžky po obvode prerežeme, viď. obrázok, ostrým nožom, aby sa cesto neroztrhlo.
  5. Vždy jednu časť z prekrojeného krúžku natrieme krémom. Možno sa bude zdať, že krému je málo, ale to je len zdanie. Kľudne už zo začiatku natrite viac. Krúžky potom pospájame druhou polovicou prekrojeného krúžku.
  6. Do misky si nasypeme kokos. Každý krúžok len po obvode váľame v kokose. Vrch potrieme polevou. Ja som to robila čajovou lyžičkou.