Kokosové ježe (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som upiekla tieto kokosové ježe podľa @Elysa. Týmto jej chcem vyjadriť veľké ďakujem. V mojom recepte som mala vždy málo polevy. Teraz mi aj trochu zostalo , zo zvyšku spravím guľky. Druhý dôvod , prečo pridávam tento recept je , že ho pošlem synovi.Toto zvládne aj on. Tento recept je dobrý , lacný , rýchlo spravený :-) Možno sa niekomu z vás tiež zíde. Týmto som ho pripomenula.No a ďalší dôvod je , že si ho rýchlo nájdem v mojej kuchárskej knižke.

12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky som odvážila 250 g cukru , pridala som jedno celé vajíčko. Nebuďte leniví ako ja a vyberte si väčšiu misku.
  2. Odvážila som si hladkú múku , preosiala som ju s kypriacim práškom.Pripravila som si med a nastrúhala som kôru z jedného citróna.
  3. Do misky som pridala 2 pl medu.
  4. Odmerala som si 250 ml mlieka. K mlieku som pridala 50 g masla. V mikrovlnke som maslo rozpustila.
  5. Mixérom som vymiešala cesto.
  6. Plech som vymazala maslom a vysypala múkou. Koláč som piekla na 200°C 12 minút.Vychladnutý koláč som nakrájala. Koláč som piekla na plechu s rozmermi 28 x 34 cm.
  7. Kým mi koláč chladol , spravila som polevu.Do kastrólka som dala 200 ml mlieka, 200 g masla , osiaty práškový cukor - 250 g a 3 pl kakaa. Horkú čokoládu som nalámala. Nad parou som to miešala , kým sa mi maslo a čokoláda neroztopili.Jednotlivé kúsky koláča som namáčala pomocou vidličky do polevy , potom som ich obalila v kokose.