Kokosová štrúdľa

Autor receptu: sovka62

Viem, že štrúdle sú tu už všelijaké, sladké a dokonca i slané, ale s kokosovou plnkou som tu ešte nevidela. V našej rodine je čokoľvek kokosové to najlepšie, tak som experimentovala. Ako vždy, najlepšia bola prvý raz, ale aj včerajšia sa dala jesť, tak vám recept posuniem.

Suroviny

Postup

  1. Recept na cesto nepridávam, toto je o plnke. Cesto som robila podľa receptu na vaľkanú štrúdľu http://varecha.pravda.sk/recepty/valkana-strudla/25405-recept.html
  2. Z bielkov ušľaháme sneh, pridáme cukor a došľaháme do tuha.
  3. Sneh preložíme do misy a prisypeme strúhaný kokos.
  4. Veľmi zľahka, cukrárskou metlou, zapracujeme kokos do snehu. Dnes som mala sneh málo tuhý, nechápem prečo, ale možno preto, že som sa ponáhľala, lebo som toho piekla viac.
  5. Natrieme na cesto, kraje z boku a spodný okraj necháme voľné, opatrne zrolujeme a prenesieme na plech. Množstvo uvedené v recepte vystačí na dve štrúdle.
  6. Natrieme vajcom, popicháme a upečieme (v mojej teplovzdušnej rúre asi za 15 minút pri 175 st.C).
  7. Piekla som aj štyri makové
  8. štyri orechové
  9. a tu sú dve tvarohové, ktoré sa zachovali úplne nevďačne a nezodpovedne a rozpleštili sa po celom plechu. Tvarohové som piekla asi druhý raz, ani neviem kde som spravila chybu, asi v plnke. Zmiešala som tvaroh s cukrom a hrozienkami, asi som tam mala dať vajce..... Ale tak mi treba, mala som sa pozrieť na Varechu, iste tu recept na tú plnku je, lenže mala som málo času, okrem štrúdli som piekla pagáče (len tak k vínečku-autorka @jerica) a žĺtkové rezy.