Kokosová panna cotta a mangové želé(fotorecept)

Autor receptu: adkas

Panna cottu mam velmi rada. Pre mna je to hadam najednoduchsi dezert na svete. Mam ho rada pre jeho krasnu kremovu konzistenciu, pre jeho jemnu chut a hlavne jednoduchu pripravu. Mam ho rada aj pre jeho nespocetne mnozstvo chutovych variacii. Mozete si ju urobit nasladko alebo dokonca aj vo verzii bez cukru a doplnkom k nej byva kaviar, losos alebo rozne drobne zeleniny. Komu jak je libo:). Ja vsak mam rada sladke, takze u mna tento klasicky taliansky dezertik dnes v sladkej verzii.

7-8
porcií
20+ 3 hod. tuhnutie minút
príprava

Postup

  1. z uvedenych surovin mi vyslo 7 dezertov. Zavisi to od velkosti pouzitych poharov ( misiek).
  2. Ako prve si namocime 4 platky zelatiny do studenej vody ( cca 10 minut) , aby zmakli. Kokosove mlieko a smotanu vlejeme do hrnca, pridame cukor a za staleho miesania zahrievame, kym sa cukor nerozpusti .
  3. Kokosove mlieko a smotanu vlejeme do hrnca, pridame cukor a za staleho miesania zahrievame, kym sa cukor nerozpusti .
  4. NEVARIT!!!!!!!!!! Potom do tejto teplej, ale nie horucej smotany pridame vyzmykane platky zelatiny a miesame, kym sa zelatina rozpusti. Mozeme vlievat do poharov. Ja som si zvolila tento zosikmeny vzhlad. Je potrebne zabezpecit pohare do tejto polohy. Ako vidno na obrazku pomohla som si ako som vedela:))). Plastove dozy a podlozka je tuba s gelovou farbou:))) a v tej druhej doze su zelatinove kocky...:))) ucel to vsak splniko:))) Odlozime do chladnicky minimalne na tri hodiny, kym dobre stuhne.
  5. Ked mame panna cottu stuhnutu pripravime si mangove zele. Namocime 3 platky zelatiny do studenej vody. Mango prekrojime a malou lyzickou vydlabeme duzinu. Pridame k nej praskovy cukor ( podla chuti) a vymixujeme. Dame si zahriat 100 ml vody a pridame do nej vyzmykanu, zmaknutu zelatinu a dobre premiesame, kym sa platky rozpustia. Voda ma byt tepla, ale nie horuca!!!!!!!Do tejto vody s rozpustenou zelatinou vmiesame asi 2-3 lyzice mangoveho pyre, dobre premiesame a potom to cele vmiesame do zbytku mangoveho pyre.
  6. Preslahame a mozeme plnit pohare. Opat odlozime do chladnicky stuhnut.
  7. Pred podavanim mozme ozdobit malym mnozstvom slahacky, listkom maty, kuskami manga alebo konzumujem iba tak bez ozdob:)))
  8. detail
  9. Nechajte si chutnat!
  10. Dobru chut!!!