Koko-pudingový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: jack

Včera som ho robila, dnes je po ňom. Takže vrelo doporučujem. A prečo koko-pudingový? Dlho som rozmýšľala nad názvom,pretože tam vlastne ani kokos nejde, hoci jeho pravý názov je že, kokosové rezy s čokoládou. No, dosť mätúce pre niekoho, kto je kokosoholik a chudák zistí, že tam nie je ani gram kokosu.

30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si žítka od bielkov. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame pr. cukor, žĺtky, kakao, vodu, olej a múku s práškom do pečiva.
  2. Pomaly cesto zamiešame.
  3. Pripravíme si menší plech s vyšším okrajom, vyložený mastným papierom na pečenie. Cesto doň nalejeme, rozotrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 12 minút na 180 stupňov. Každý nech si odsleduje zápalkou.
  4. Na upečený a vychladnutý korpus rozotrieme krém, dáme na chvíľu schladiť a potom potrieme čokoládovou polevou.
  5. Kokosový krém: Puding si uvaríme podľa návodu s cukrom len použijeme 400 ml mlieka. Do vychladnutého zamiešame zmäknuté maslo alebo heru.
  6. Čokoládová poleva: V miske nad vodným kúpeľom roztopíme čokoládu s troškou tuku. Do roztopenej zamiešame kyslú smotanu. Chutí to ako čokoládový pribináčik.
  7. Tak si pochutnajte ako my. Včera bola ešte návšteva tak aj oni si odniesli zopár kúskov zo sebou. Ráno som našla v chladničke pár kúskov na foto. Ešteže tak.