Kofola muffiny (fotorecept)

Autor receptu: niniatko

Recept som našla už dávno na internete, no doposiaľ som ho nerobila, až dnes. A teda neviem, či ich ešte budem robiť :D Ale inak sú chutné.

15
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Prichystáme si suroviny. Do cesta možno namiesto masla použiť Heru. Taktiež sa do krému môže pridať 1 KL kakaa, ja som však nedávala, dala som o trochu viac kofoly ako písali.
  2. Maslo si necháme rozpustiť a počkáme kým trochu ochladne. Najskôr si vymiešame všetky tekuté prísady.
  3. Primiešame kakao a cukor.
  4. Postupne opatrne vmiešavame múku, ktorú sme preosiali a primiešali k nej prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
  5. Formu na muffiny vymažeme a vysypeme, alebo do nej dáme košíčky alebo použijeme silikónovú formu (kto čo má) a naplníme cestom. O trochu menej ako mám ja. Muffiny sa až príliš zdvihnú (čo som ja nepredpokladala, že až tak veľmi vyrastú). A dáme piecť na 180°C asi 25 minút (každý má inú rúru, musí sa riadiť podľa seba). A hlavne, počas pečenia nekontrolovať otváraním rúry (čo v recepte nebolo napísané). Oni potom spľasknú a roztečú sa (preto tie moje dopadli tak ako dopadli).
  6. Po upečení ich necháme cca 5 minút vo forme a potom vyberieme. (A tu už spomínaný nie veľmi vábny a lichotivý výsledok môjho snaženia.)
  7. Na krém poriadne vyšľaháme maslo, kofolu a cukor, môže sa pridať aj trochu kakaa, ktoré som ja nedávala (ako som už vyššie spomínala).
  8. A tu je výsledok. Síce piecť viem celkom dobre (aspoň sa domnievam, že to tak je), ale zdobiť neviem absolútne, tak len tak, aby sa nepovedalo :)