« Naspäť na tento recept

Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) verzia na vytlačenie

Špekulovala som ako využiť knedľu ktorá mi ostala. Samozrejme dá sa dať aj do mrazničky ale to som nechcela nakoľko si vždy urobím čerstvú. No akosi som sa prepočítala a tento krát mi ostala tak som ju takto využila.

Autor receptu: sonulienka

Postup receptu

Suroviny.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 1

Do mlieka si dáme vajíčko, múku a trocha soli dobre rozšľaháme. Knedľu si nakrájame a poukladáme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Priestor, ktorý nám ostane medzi naukladaným knedlikom vyplníme na kocky pokrájaným knedlíkom, aby sme vyplnili celú formu.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 2

Do formy na knedľu nalejeme vajíčkovú zmes.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 3

Necháme ju trochu vstrebať do knedlíka. Zatiaľ si rozmiešame paradajkovú zmes - kečup, paradajková čili omáčka, oregano, cesnak a natrieme na pripravený knedlikový korpus. Posypeme trochou kryštálového cukru.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 4

Ďalej pridáme na malé kúsky nakrájanú prerastenú slaninu alebo anglickú slaninu a syr Niva.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 5

Dáme do rúry, ktorú sme predhriali na 250 stupňov a pečieme asi 5-10 minút. Vyberieme z rúry a posypeme nahrubo nakrájaným údeným syrom.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 6

Necháme nech sa trochu syr rozpustí.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 7

No a máme knedlikovú pizzu hotovú. Verte alebo nie, je vynikajúca. Keď mi ostane knedlík už ho inak ani nevyžijem.
Knedľová pizza - ako využiť zvyšky knedle (fotorecept) - obrázok 8

Suroviny




20
minút
príprava
5-10
minút
na 250 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist