Knedľa na pare (fotorecept)
	        Autor receptu: mariaklara
	         
	        
	        Keď mám čas, robím klasickú knedľu na pare, keď ma súri čas, vtedy v mikrovlnke.
| 		  
				  	  
				  	5 - 6 porcií  | 
				  	  
				  	10 -15 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravíme si:
 - Z vlažného mlieka cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme do misky, soľ, pridáme vajce, kvások a teplou vodou zamiešame. Necháme v miske nakysnúť.
 - Keď cesto vykyslo, preložíme ho na pomúčenú dosku, vytvarujeme knedľu, povrchu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a asi 10 min. necháme na  doske kysnúť.
 - Medzi tým si dáme do hrnca zovrieť vodu, na hrniec dáme plátennú handričku, pripevníme na pevno o hrniec. Keď voda vrie, preložíme opatrne knedľu.
 - Hneď ju prikryjeme druhým hrncom alebo niečim čo položíme na tesno na pariacu knedľu.  Počas parenia voda nesmie veľmi prudko vrieť, len tak mierne.
 - 20 min. necháme knedľu pariť, počas parenia neodokrývame. Po 20 min. odokryjeme a špáradlom pichneme do knedli, či sa cesto nelepí. Ak nie, opatrne ju preložíme na plech, z oboch strán natrieme olejom a prikryjeme papierom. Podávame ju k hlivovej mňamke. " Dobrú chuť ! " ( Poznámka: z tejto dávky mám vždy 2 knedle )