Bravčovú sviečkovú som umyla, osušila a pripravila som klobásu. Práve som ju vybrala z mrazničky, aby sa mi ľahšie vsunula do otvoru.
Do mäsa som urobila úzkym nožom otvor...
...vsunula som klobásu, keďže mäso je nie z domáceho chovu, je trošku krehké...
... zviazala som ho kuchynským špagátom.
Na panvici som rozohriala masť a opiekla som ju zo všetkých strán.
Pridala som k nej zbytok klobásy, cibuľu, osolila, korenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom. Keď sa víno odparilo, podliala som ju mäsovým vývarom a pod pokrievkou som ju dusila 40 minút. Potom som ju odkryla a nechala som šťavu zredukovať.
Hotovú sviečkovú som vybrala na dosku a nechala som ju postáť 15 minút.
Potom som odstránila kuchynský špagát.
Mäso som nakrájala na plátky. Pokiaľ sa piekla sviečková, pripravila som zemiaky.
Karamelizované slivky: Na panvicu som dala skaramelizovať cukor a pridala som zavárané slivky. Tieto slivky zaváram presne na tieto účely, lebo pridávam do pohára iba 1 PL vody a 1 PL cukru a sterilizujem 20 minút, slivky sú tak ako čerstvé.
Keď sa cukor roztopil, podliala som ich červeným vínom a iba chvíľku povarila. Slivky musia zostať v celosti, nesmú sa rozvariť.
Hotové treba ihneď servírovať na taniere, šťava má byť hustá a lesklá.
Hotový obed som uložila na taniere.
Prajem vám dobrú chuť.