Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka

Autor receptu: banjolin

V Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som sa konečne odhodlala upiecť ho aj u nás "na vychodze". Mali sme práve robotníkov okolo domu, všetkým veľmi chutil. Jeden sa dokonca vyjadril, že lepší ešte nejedol.

12
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na cesto zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu. Vyložíme až na okraje tortovej formy, cca 3 cm, pokrytej papierom na pečenie.
  2. Na plnku najprv vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridåvame ostatné suroviny, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu nalejeme na cesto pripravené v tortovej forme.
  3. Pečieme na 180 stupňov asi 60 minút. Vychladnutý koláč posypeme pråškovým cukrom.