Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka
Autor receptu: banjolin
V Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som sa
konečne odhodlala upiecť ho aj u nás "na vychodze". Mali sme práve robotníkov okolo
domu, všetkým veľmi chutil. Jeden sa dokonca vyjadril, že lepší ešte nejedol.
12 porcií |
120 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Na cesto zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu. Vyložíme až na okraje tortovej formy, cca 3 cm, pokrytej papierom na pečenie.
- Na plnku najprv vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridåvame ostatné suroviny, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu nalejeme na cesto pripravené v tortovej forme.
- Pečieme na 180 stupňov asi 60 minút. Vychladnutý koláč posypeme pråškovým cukrom.