Palacinky
Klasické palacinkové cesto
Autor receptu: catcook
Ak hľadáš spoľahlivý recept na klasické palacinkové cesto, si tu správne.* Tento
recept na palacinky používam už nejakú
chvíľu a ešte ma nikdy nesklamal.
10 porcií |
15 (+ odležanie cest minút príprava |
Postup
- Do vhodnej nádoby nalejeme mlieko, postupne pridávame múku pri čom stále miešame, aby cesto nezhrudkovatelo, ja preferujem miešanie s mixérom, kto však chce môže aj ručne. Čo sa týka múky, ak bude vaše cesto príliš riedke, môžete pridať, ale s citom, lebo minule som dal príliš veľa a palacinky boli potom dosť tvrdé, takže opatrne.
- Keď máme mlieko a múku zmiešané, pridáme vajcia, vanilkový cukor a soľ. Všetko poriadne premiešame a cesto necháme odpočívať po dobu 20-30 minút.
- Z cesta pečieme palacinky z oboch strán. Odporúčam piecť na kvalitných panviciach ako sú Tefal alebo Tescoma.
- Do palaciniek zvyčajne používam tvarohovú náplň. Do misky dáme dva obyčajné jemné tvarohy, prilejeme naozaj veľmi málo mlieka a dôkladne premiešame. Mlieko ešte párkrát pridáme až kým nevznikne tvarohová hmota, ktorá je dostatočne mäkká na naplnenie palaciniek. Nakoniec pridáme do tvarohu ešte jednu polievkovú lyžicu mletého cukru na osladenie, kto chce, môže menej alebo nemusí vôbec, ale takto je to najchutnejšie.