Kiwi roláda (fotorecet)

Autor receptu: palokuchki

Niekedy robim Slonie slzy klasicke podla povodneho receptu. Tuto verziu tohoto oblubeneho zakuska som si tentokrat zmenila a pouzila som ine suroviny.

8
porcií
25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyslahame do tuha. Za staleho slahania pridame po lyziciach cukor a zltka. Pridame muku rozmiesanu s pomletymi lieskovymi orieskami a zlahka premiesame. Cesto vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 15 minut. Upeceny teply plat kolaca prehneme na polovicu.
  2. Z mlieka a maizeny si uvarime kasicku. Maslo vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom do peny. Za staleho slahania pridame po lyziciach vychladeny puding. 3/4 kremu natrieme na jednu polovicu cesta. Poukladame ocistene kiwi a potrieme ich zvysnym kremom.
  3. Pravu polovicku cesta prehneme na plnku s kiwi. Roladu dame stuhnut do chladnicky.
  4. Cukor dobre vymiesame s horucou vodou a pridame zmaknute maslo. Kolac polejeme polevou a ozdobime cokoladou.
  5. Prikladam dalsi obrazok na vysvetlenie k bodu 1. Po upeceni cesta som papier na pecenie stiahla a volne ulozila na kolac. Do prostriedku po sirke cesta som polozila trubicku z tvrdeho papiera a plat cesta som prehla. Na zdobenie som si rozpustila cokoladu. Nalliala som ju do maleho plastikoveho vrecka a na jednom konci som kusocek odstrihla.