Kiwi rezy (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Náš obľúbený letný, veľmi svieži koláčik.
60 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Z bielkov ušľaháme sneh, žĺtky s cukrom vymiešame do penista, pridáme striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a olej s mliekom. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný veľký a vysoký plech.
Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.
- Poleva: Z vody, sirupu, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Miesto sirupu a vody môžeme použiť 1 liter kiwi džusu.
- Krém: šľahačku vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý piškótový plát a naň poukladáme kolieska kiwi a dáme do chladničky suhnúť.
- Na vychladnutý koláč opatrne lejeme polevu, najskôr lyžicou lejeme polevu na kiwi a necháme ju samovoľne roztekať po povrchu. Keby sme liali prudko želatínová poleva by sa premiešala s bielym krémom. Dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.
- Po stuhnutí nakrájame na úhľadné kúsky.