Kiwi a hroznový flan (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Teraz je u nás hroznová sezona, tak som sa rozhodol pripraviť dezert k nedelňajšiemu obedu...

Suroviny

Postup

  1. z uvedených surovín si pripravíme cesto...múku, maslo a cukor spolu spracujeme s vidličkou kým sa nám vytvoria malé hrudky a postupne pridáme studenú vodu len aby nám cesto držalo dokopy,vytvarujeme do gule, zabalíme do plastickej folie a vložíme do chladničky na 30 minút..
  2. cesto vyvaľkáme a vystleme pripravenú formu, použijeme formu o priemere 25 cm s odnímateľným dnom... cesto vidličkou dobre na husto popicháme...
  3. cesto vo forme vystleme alobalom a nasypeme doňho suchú fazulu a vložíme na 220 stupňov predhriatej trúby a pečieme 10 minút, potom alobal s fazulou vyberieme a pečieme dalších 10 minút...vyberie a necháme vychladnúť..
  4. upečené cesto
  5. do stredne velkej nádoby z hrubým dnom nasypeme cukor, múku a želatínu, v druhej nádobe zamiešame vidličkou alebo ručným mixerom vajcia a mlieko a nalejeme do hrnca s cukrom , múkou a želatínou a dobre zamiešame a necháme asi 5 minút odpočívať aby nám želatína napučala...potom na miernom ohni za neustáleho miešania zohrievame, kým nám krém nezahustne asi 15 minút na konzistenciu hustej smotany...nesmie zovrieť, lebo sa nám krém zrazí...stiahneme z ohňa a zamiešame madľovú esenciu alebo mandlový likér...trochu vychladíme a vložíme do chladničky asi na 45 minút a zavše premiešame....
  6. do vychladnutého krému zamiešame vyšlahanú šlahačku a naplníme vychladnuté cesto...
  7. ozdobíme na polovičky prerezanými hroznovými bobuľkami a na plátky nakrájané kiwi, asi 3 mm...ovocie opatrne štecom potrieme rozpusteným ríbezlľovým džemom a vložíme do chladničky asi na 1 hodinu....krájame na rezy ostrým nožom..