Kivi koláč so smotanou
Autor receptu: redakcia
Postup- Žĺtky s cukrom vymiešame
na hustý krém, pridáme preosiatu
múku premiešanú
s práškom do pečiva, vodu
a nakoniec opatrne vmiešame
tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený
a posypaný plech a dáme
upiecť dozlatista.
- Kým sa
cesto pečie a vychladne,
vyšľaháme dotuha šľahačku
aj s vanilkovým cukrom a stužovačom.
Jemne do nej primiešame
kyslú smotanu.
Týmto krémom potrieme
vychladnuté cesto.
- Kivi ošúpeme,
pokrájame na kolieska
a poukladáme do radov vedľa
seba na rozotrený krém.
Z malinovky a zlatého klasu
uvaríme želatínu, mierne
ju ochladíme a rozotrieme
na koláč. Necháme v chlade
odležať a nakrájame.
|