Kivi koláč so smotanou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame na hustý krém, pridáme preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva, vodu a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a posypaný plech a dáme upiecť dozlatista.
  3. Kým sa cesto pečie a vychladne, vyšľaháme dotuha šľahačku aj s vanilkovým cukrom a stužovačom. Jemne do nej primiešame kyslú smotanu. Týmto krémom potrieme vychladnuté cesto.
  4. Kivi ošúpeme, pokrájame na kolieska a poukladáme do radov vedľa seba na rozotrený krém. Z malinovky a zlatého klasu uvaríme želatínu, mierne ju ochladíme a rozotrieme na koláč. Necháme v chlade odležať a nakrájame.