Kisir

Autor receptu: nazarboncuk

Kisir je kuskus šalát, dá sa pripraviť aj s bulgurom.

2 - 3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšej miske zalejeme kuskus horúcou vodou.
  2. Zamiešame a prikryté necháme chvíľu postáť, kým sa voda nevsiakne. (ak použijete bulgur, ten treba nechať stáť o niečo dlhšie).
  3. Na olivovom oleji orestujeme jednu cibuľu.
  4. Keď zmäkne, pridáme lyžicu paprikovej pasty (alebo nadrobno nasekanú červenú papriku), rímsky kmín, soľ a šťavu z polovice citróna.
  5. Nakoniec pridáme kuskus.
  6. Zamiešame, ochutíme čiernym mletým korením a mätou. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí primiešame nasekanú cibuľu, paradajky a petržlenovú vňať.
  8. Podávame s bielym jogurtom alebo jogurtovým nápojom.