Kisir
Autor receptu: nazarboncuk
Kisir je kuskus šalát, dá sa pripraviť aj s bulgurom.
2 - 3 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšej miske zalejeme kuskus horúcou vodou.
- Zamiešame a prikryté necháme chvíľu postáť, kým sa voda nevsiakne. (ak použijete bulgur, ten treba nechať stáť o niečo dlhšie).
- Na olivovom oleji orestujeme jednu cibuľu.
- Keď zmäkne, pridáme lyžicu paprikovej pasty (alebo nadrobno nasekanú červenú papriku), rímsky kmín, soľ a šťavu z polovice citróna.
- Nakoniec pridáme kuskus.
- Zamiešame, ochutíme čiernym mletým korením a mätou. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí primiešame nasekanú cibuľu, paradajky a petržlenovú vňať.
- Podávame s bielym jogurtom alebo jogurtovým nápojom.